Udtynding af bede og rammebeplantning i marts 2023


Vi har af flere omgange forsøgt os med udtynding af alle bede og rammebeplantningen rundt om Stagebjergparken for at give lys og luft til de beboere, der bor med et bed som nabo, men dette er desværre ikke længere at se, da træer og buske vokser med 1-2 meter pr. år.

Erfa Gruppen, som blev nedsat efter sidste års generalforsamling for at få lagt en langtidsholdbart plan for vedligeholdelse af beplantningen, har nu i samarbejde med Kolding Kommune, HedeDanmark og Almind Haveservice fået lagt en plan, som iværksættes gennemført i marts 2023.

Beskæringen vil for nogle måske komme til at virke voldsom, men det er nødvendigt at gå så hårdt til værks for at få begyndt godt.

De indvendige hegn beskæres som ved Egevænget, og buske og små træer beskæres i hoftehøjde (ca. 75 cm højt), og der efterlades kun få centrale træer med luftig krone i hvert bed.

Almind Haveservice er allokeret til beskæring af rammebeplantningen, men vi afventer skriftlig tilbagemelding fra vores nabogrundejerforeninger, inden vi slipper HedeDanmark løs. Yderligere information herom snarest.

Tag vel imod Almind Haveservice og HedeDanmark og giv dem arbejdsro til at klare deres opgaver. De har begge fået anvist hvor og hvad der skal beskæres af Erfra Gruppen og modtager ikke anvisninger fra andre.

BEMÆRK: HedeDanmark benytter store maskiner, og hvis du har privat beplantning, der rager ud over egen matrikel, kan disse rammes og knækkes, hvorfor du hurtigst muligt bedes sikre, at der er fri passage til maskinerne på alle stier langs rammebeplantningen.

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *